vrijdag 30 september 2011

Verslag: YGP Netwerkborrel zomer 2011

Het is vrijdag 17 juni 2011 19.00uur en de eerste Young Ghanaian Professionals netwerkborrel van het jaar is begonnen. Dit evenement vindt plaats aan de Frankemaheerd 2 in Amsterdam Zuidoost en is mogelijk gemaakt door stichting Sankofa. De avond gaat van start met muziek, eten en drinken en een aantal genodigden zijn al aanwezig. Om 20.00uur gaat het programma officieel van start, onder leiding van bestuurslid Samuel Waterberg. Het thema is ondernemerschap met twee gastsprekers op het programma.

Kick off: ondernemerschap
De eerste gastspreker, Joshua Owusu gaat aan het woord. Joshua Owusu is Nederlandse ondernemer van Ghanese afkomst en is mede-oprichter van Mieloo & Alexander.
 Hij vertelt over zijn achtergrond, succesvolle carrière en zijn ervaringen. De aandacht van het publiek blijft onverdeeld en al snel worden er vragen gesteld. Tijdens zijn presentatie komen verschillende onderdelen ter sprake. Waar hij de nadruk op legt is dat je als ondernemer vooral moet doen waar je hart ligt en bereid moet zijn om de nodige uren te werken. Verder is het volgens Owusu belangrijk dat je als ondernemer meest onafhankelijk blijft. Na aangename interacties met het publiek, is de presentatie ten einde gekomen.

Deel 2: Politiek en grenzen stellen
Inmiddels hebben meer gasten zich bij het publiek gevoegd. De avond gaat over naar het tweede gedeelte van het programma: het interview met politicus en bestuurslid Ama Carr. Ama Carr is student en lijsttrekker bij de PvdA in Amsterdam Zuidoost. Zij wordt kort geïnterviewd. Zij licht kort toe waarom zij in de politiek zit en welke belangrijke ervaringen zij hieruit heeft meegekregen. Zij benadrukt hoe moeilijk het was aan het begin van haar loopbaan om grenzen te stellen. Zij heeft dit op ‘harde’ wijze moeten leren. Volgens Ama is de politiek voor iedereen een goede richting om inzicht te krijgen over de Nederlandse denkwijze in de maatschappij.

Het programma is na het interview ten einde gekomen. Tot slot wordt er de mogelijkheid gegeven om te netwerken en de avond verder te bespreken onder het genot van eten en drinken.

De netwerkborrel wordt met succes om 21.45 uur afgerond.

Over Joshua Owusu:
Achtergrondinformatie over Joshua Owusu. After graduating at the Aerospace Engineering Faculty at the Delft University of Technology he founded a firm specializing in Interpersonal Management Skills.
In 1995 he joined an international management consulting firm, working for large multinational companies in the industry segments: industrial manufacturing and maintenance & service, on business process redesign and IT implementation projects.  He gained extensive knowledge and experience in business- and technology consulting and in program/project- and change management of large scale and complex implementation projects. In 2000 he left the firm as a member of the management team, and founded Mieloo & Alexander - Business Integrators.
Meer over Joshua Owusu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten