maandag 28 oktober 2013

Met netwerken kom je verder

YGP Professionals event vrijdag 11 oktober 2013

Op vrijdag 11 oktober jl. heeft Young Ghanaian Professionals(YGP) een professionals event georganiseerd voor haar huidige en potentiele leden in de Holiday Inn in Amsterdam. YGP heeft eerder events georganiseerd die gekoppeld waren aan een thema met gastsprekers. Voor het event van 11 oktober is hiervoor  bewust niet gekozen, omdat YGP het belangrijk vond om  zichzelf als organisatie aan de doelgroep te presenteren en kenbaar te maken wat de doel en visie is van de organisatie. Het doel van dit event was dus duidelijk YGP op de kaart te zetten, leden en gasten met elkaar te laten netwerken en natuurlijk nieuwe leden te werven.


Het event begon om 19:00 uur. Na een inlooptijd van ongeveer een kwartiertje ging het programma van start.  Het eerste gedeelte van het programma bestond uit een PowerPoint presentaties van de huidige bestuursleden, waarbij de aftrap door Kofi Baffo werd gedaan. Kofi Baffo begon met het verwelkomen van de gasten en ging kort in op het begrip ‘netwerken’. De sfeer was aan het begin rustig, maar langzamerhand kwam de interactie op gang.  

“Your Netwerk is your Networth”

Bestuurslid Ama Carr nam het woord over  en zij vertelde over de geschiedenis van YGP, hoe YGP tot stand is gekomen en wat YGP sinds 2010 allemaal heeft gedaan. Ama gaf ook een aantal voorbeelden van professionals uit verschillende branches van Ghanese afkomst die een succesvolle carrière hebben opgebouwd in Nederland en waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Zij benadrukte ook nadrukkelijk het belang van netwerken. Nu is het netwerk officieel opgezet en is het de plan constant evenementen te organiseren, te groeien en een netwerk te bouwen waarvan haar leden kan profiteren.

“ Wij moeten succesverhalen meer vieren. Er zijn genoeg Ghanezen die het goed doen en met een sterk netwerk kom je verder. “

Ama introduceerde de rest van het bestuur. Het bestuur bestaat uit Frenck Gyamfi(voorzitter, oprichter), Kofi Baffo(bestuurslid), Evans Boadi (bestuurslid), Augustina Austin(notulist, communicatie) en Ama Carr(bestuurslid). Lees hier meer over de organisatie.

Kofi Baffo  nam de presentatie  weer over  en vertelde over het doel en visie van YGP. Hij vertelde ook wat de YGP verwacht van de leden en wat de aanwezigen van het YGP-event kunnen verwachten. Aan de hand hiervan geeft hij aan welke vacatures nu beschikbaar zijn, waarvoor werkzoekenden in de zaal voor in aanmerking kunnen komen. We kunnen van elkaar verwachten dat we binnen de verschillende bedrijven waar YGP leden werkzaam zijn, wij de vrijgekomen vacatures met elkaar delen.  CSS & Partner(Frenck Gyamfi’s bedrijf) is op zoek naar werknemers op verschillende functies.

Nadat Frenck en Kofi hadden verteld over vacatures en netwerken, werd de gelegenheid aan het publiek gegeven om vragen te stellen en opmerkingen te geven. Hieronder volgen een paar vragen die aan bod zijn gekomen.
-          Wordt er alleen Nederlands gesproken?
Er wordt voornamelijk Nederlands gesproken. Indien nodig, wordt er Engels gesproken. Elke event wordt hierop aangepast op basis van de samenstelling van het publiek.

-          Hebben jullie een beleid en waar kan ik deze terug vinden?
YGP heeft zeker een beleid. Hierin staan beschreven wat de doelstellingen van de vereniging zijn en met welke middelen deze worden gerealiseerd. Deze staat deels beschreven op de website.

Een aantal genodigden geven aan goede ideeën te hebben die voor YGP die van toegevoegde waarde kunnen zijn. De organisatie zal tijdens het netwerken deze genodigden benaderen voor verdere toelichting. Na de vragenronde te hebben gehad, wordt het officiële gedeelte afgerond en gaat het netwerken van start. Ook hebben de genodigden de mogelijkheid zich aan te melden voor lidmaatschap via een aanmeldingsformulier.

Een geslaagde avond

Aan het einde van de avond waren alle aanwezigen het over eens dat een goed netwerk onder Ghanese jongere professionals en studenten zeer essentieel is. Er moet zo snel mogelijk een vervolg event plaats vinden. Het was al en al een geslaagde avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten